C&I_Peq.gif (32982 bytes)

EnCad_Separado.gif (2838 bytes)


MALALTS DE TELE (Pequeños comentarios sobre la pequeña pantalla)

Quan vam titular aquesta secció de comentaris de televisió "malalts de tele" estavem pensant obviament en el programa homònim de TV-3 que s´emet els dimarts per la nit. El que no pensàvem és que anava a obtindre el premi Ondas 1998 al programa de televisió mes innovador de la temporada. Felicitats a l´equip de Toni Soler, a "El Terrat", la productora del programa amb Andreu Buenafuente al seu front.

 

"Malalts" és tot un fenomen de la televisió a Catalunya perque s´emet, no cal oblidar-lo, a la mateixa franja horària que "Médico de família", el programa de més audiència de totes les televisions espanyoles (també aquesta temporada, amb una audiència mitjana de 7 milions d´espectadors), malgrat això obté un share molt important. Aquesta dura competència amb "Médico de família" la van convertir els creadors del programa en un divertit "gag" que es repetia totes les setmanes: en el moment en què acabava la telecomèdia d´Emilio Aragón els "malalts" ho festejaven amb gran soroll. Així fins i tot al programa emés el dimarts 17 de novembre van parodiar el caire "politicament correcte" de "Médico de família", en un moment determinat van celebrar que havia finalizat "Malalts de Tele", tot detenent la història que estaven desenvolupant el Toni - en el paper de Nacho -, la Rosa - en el d´Alicia-, l´Albert - en el del "señor Manolo" - ...

 

"Malalts de tele" és un pograma que s´aproxima al fenomen de la televisió, des de la mateixa televisió, des d´un punt de vista divertit, crític, tot intentant mostrar allò convencional dels personatges i del gèneres més populars, d´aquest mitjan de comunicació. A més el programa demostra que una televisió pública és capaç de fer programes innovadors amb gran audiència (algunes altres televisions públiques ja estan copiant la fòrmula "malalts", com ès el cas de Canal 9, però la còpia disortadement se sembla molt poc a l´original).

Ángel Esparcia


VOLVER A LA PÁGINA PRINCIPAL